|
| |
| Yazar | Mesaj |
|---|
Misafir Misafir

| Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... C.tesi Ekim 18, 2008 9:45 am | |
| BAHARIN İLK SABAHLARI
Tüyden hafif olurum böyle sabahlar Karşı damda bir güneş parçası, İçimde kuş cıvıltıları, şarkılar; Bağıra çağıra düşerim yollara; Döner döner durur başım havalarda.
Sanırım ki günler hep güzel gidecek; Her sabah böyle bahar; Ne iş güç gelir aklıma, ne yoksulluğum. Derim ki: 'Sıkıntılar duradursun!' Şairliğimle yetinir, Avunurum.
ORHAN VELİ KANIK |
|  | | Misafir Misafir

| Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... C.tesi Ekim 18, 2008 9:47 am | |
| ÖLÜME EĞİLMEK
Uyumaya değil Rüyalarıma gidiyorum Orada yaşayacağım isteğimce Uyanıkken hiç yaşayamadığım Hepsi de gençti güzeldi Sevdim sevildim diye aldanarak Son gördüğüm onlar olacak Bunca yıldır sevgiye dayanamadığım Ölüme değil Sonsuzluğa gidiyorum Orda dinleneceğim gönlümce Yaşarken hiç mi hiç dinlenemediğim Kalemim yine elimde Kağıtlarım da önümde Son uykusunda düşecek başım Sağlığımda hiç eğmediğim.
AZİZ NESİN |
|  | | Misafir Misafir

| Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... C.tesi Ekim 18, 2008 9:50 am | |
| SESSİZ GEMİ
Artık demir almak günü gelmişse zamandan, Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan.
Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol.
Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli.
Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu. Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu.
Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler; Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler.
Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden. Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden
YAHYA KEMAL BEYA |
|  | | Misafir Misafir

| Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... C.tesi Ekim 18, 2008 9:58 am | |
| ANLATAMIYORUM
Ağlasam sesimi duyar mısınız,
Mısralarımda;
Dokunabilir misiniz
Göz yaşlarıma, ellerinizle?
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel,
Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu
Bu derde düşmeden önce.
Bir yer var, biliyorum;
Her şeyi söylemek mümkün;
Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum;
Anlatamıyorum
(ORHAN VELİ KANIK) |
|  | | Misafir Misafir

| Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... Perş. Ekim 30, 2008 3:51 pm | |
| BiLİR MiSiN? <<
Tam sınırdan kaçarken vurulmak nedir bilir misin? Nöbetçiler ha gördü, ha görecek Parmaklarının ucu dikenli tellere değdi değecek... Ama... Bir adım daha atamazsın. Uzanıp tutamazsın; Göz pınarlarında donup kalır hayallerin Planların, kaçışın, kurtuluşun Ve deler sevgi dolu yüreğini Sevgi bilmeyen bir kurşun.
Bir okyanus da boğulmak nedir bilir misin? Batan bir gemiye el sallayamamak, Oturup ağlayamamak, Birkaç kulaç ötedeki Bir tahta parçasını tutamamak, Nedir bilir misin?
Sevmek nedir bilir misin? Bir şeyler tutuşur yüreğinde kıpır kıpır Bütün benliğini sarar, ısıtır. Her gülüşte yeniden doğarsın Ve bin kere ölürsün her iç çekişte Nasıl anlatsam bilmem ki. Yani "sevmek" işte.
Duymak nedir bilir misin? Duymak, ama anlatamamak Çemberini kıramamak kelimelerin. Tam dilinin ucuna gelmişken söyleyememek "Seviyorum" diyememek Yani ölümü yaşamak nedir bilir misin... |
|  | | d.i.d.e.m____ Admin

Mesaj Sayısı: 544 Yaş: 22 Nerden: mersinden İş/Hobiler: öss,geometri,mat2 Lakap: piskopatmısın kızım ya Kayıt tarihi: 09/09/08
 | Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... C.tesi Kas. 22, 2008 10:40 am | |
| Desem Ki (Cahit Sıtkı Tarancı)
Desem ki vakitlerden bir Nisan akşamıdır , Rüzgarların en ferahlatıcısı senden esiyor , Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini , Ormanların en kuytusunu sende gezmekteyim , Senden kopardım çiçeklerin en solmazını , Toprakların en bereketlisini sende sürdüm , Sende tattım yemişlerin cümlesini .
Desem ki sen benim için , Hava kadar lazım , Su kadar mübarek , Nimettensin ,nimettensin !
Desem ki ... İnan bana sevgilim inan , Evimde şenliksin , bahçemde bahar , Ve soframda en eski şarap . Ben sende yaşıyorum , Sen bende hüküm sürmektesin . Bırak ben söyleyeyim güzelliğini , Rüzgarlarla , nehirlerle, kuşlarla beraber . Günlerden sonra bir gün , Şayet sesimi fark edemezsen , Rüzgarların , nehirlerin , kuşların sesinden , Bil ki ölmüşüm . Fakat yine üzülme , müsterih ol , Kabirde böceklere ezberlettim güzelliğini , Ve neden sonra Tekrar duyduğun gün sesimi gökkubbede , Hatırla ki mahşer günüdür , Ortalığa düşmüşüm seni arıyorum ...
Cahit Sıtkı TARANCI |
|  | | Misafir Misafir

| Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... Cuma Ara. 05, 2008 4:36 pm | |
| Birkaç kulaç ötedeki Bir tahta parçasını tutamamak, Nedir bilir misin?
Sevmek nedir bilir misin? Bir şeyler tutuşur yüreğinde kıpır kıpır Bütün benliğini sarar, ısıtır. Her gülüşte yeniden doğarsın Ve bin kere ölürsün her iç çekişte Nasıl anlatsam bilmem ki. Yani "sevmek" işte.
Duymak nedir bilir misin? Duymak, ama anlatamamak Çemberini kıramamak kelimelerin. Tam dilinin ucuna gelmişken söyleyememek "Seviyorum" diyememek Yani ölümü yaşamak nedir bilir misin...[/quote] |

Mesaj Sayısı: 544 Yaş: 22 Nerden: mersinden İş/Hobiler: öss,geometri,mat2 Lakap: piskopatmısın kızım ya Kayıt tarihi: 09/09/08
 | Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... Ptsi Ara. 29, 2008 8:24 pm | |
| [i]Bazen İnsanın Ölmesi Gerekir..
Bazen uçmak gerekir uzaklara.. Yaraya merhem bulmak gerekir.. Kanatların olmasada uçman gerekir en yükseklere, en tepeye.. Uçabildiğince, yükselebildiğince yükseklere..
Bazen başlamak gerekir bir yerlerden bir şeylere.. Deşmen gerekir hayatı en derin yerinden.. Onu bile kanatman gerekebilir istemeden.. Özgürlüğünü hissetmelisin ki derinlerinden Gürleyişin kasıp kavurmalı dünyayı yerinden
Bazen hissetmesi gerekir insan.. Uzanıp dokunması, koklaması, sarılması gerekir hislerine.. Elinin tersiyle itmesi, uzaklaşması gerekir hislerini yaralayan ellerden.. Yok etmesi gereken şeyleri, Silmesi gerekir bedeninden..
Bazen insanın hayallerinin peşinden koşması gerekir.. Koşamaz hale gelir, Tıkanır bir yerlerde, ilerleyemez.. Gitmesi, ilerlemesi, yıkması, uzak olması gerekir hayallerine engel olan şeylerden.. Gider arkasına bakmadan, ağlamadan, sızlamadan, üzülmeden..
Bazen insan sevmesi gerekir içten ve yürekten.. Emanet etmesi gerekir kendini, bilmediği masum ellere.. Yar denen sözcüğü dimağından, dağarcığından, dilinden çıkarması gerekir.. İçini döküp, başını yaslayabileceği bir denize çapa atması gerekir.. Bazen denize attığı çapayı istediği yere isabet ettiremez.. Terkeder, gider oradan bazen.. Rotanı tutturamazsın olur ya bazen Unutmak istersin her şeyi hemen..
Bazen insanın ölmesi gerekir.. Ölümsüzlüğe erişebilmek için, soğuk soğuk terler beden Yutkunmak bile ızdırap verir, Odanın ücra köşesine sığınmış iken.. Bir umut bekler, film şeridini geçirir gözünün önünden.. Bir sağına, bir de soluna bakar.. Yoktur kimseler.. Yalnızdır artık ebediyen.. Bazen insanın.. Gerçekten ölmesi gerekir..[/i] |
|  | | Misafir Misafir

| Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... Perş. Ocak 15, 2009 2:13 pm | |
| Sakarya Türküsü
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya; Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak; Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak. Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir; Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir. Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kâinat; Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat! Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne, Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine; Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için. Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin? Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur, Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur. Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük? Bu dâva hor, bu dâva öksüz, bu dâva büyük! ..
Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya! Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?
İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal, Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan; Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan. Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu ân; Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an! Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu; Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu? Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna; Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna? Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir? Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir! Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler; Sakarya, kandillere katran döktü geceler.
Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya, Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!
İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su; Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu. Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek; Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek? Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl! Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl! Sakarya, sâf çocuğu, mâsum Anadolunun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! Sen ve ben, gözyaşiyle ıslanmış hamurdanız; Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız! Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader; Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider! Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz; Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz!
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya; Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! .. |

| Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... Perş. Şub. 05, 2009 6:31 pm | |
| ÖZLEDİM SENİ..
özledim seni... ayrılık yüreğimi uyuşturuyor karıncalandırıyor nicedir. beynimi uyuşturuyor özlemin... çok sık birlikte olmasak bile benimle olduğunu bilmenin bunca zamandır içimi ısıttığını yeni yeni anlıyorum Yokluğun, Hatırladıkça yüreğime saplanan bir sizi olmaktan çıkıp mütemadiyen bir boşluğa Sabahları seni okşayarak başlamaları aksamları her isi bir kenara koyup seninle baş başa konuşmaları özlüyorum; oynaşmalarımızı, yürüyüşlerimizi, sevimli haşarılığını, çocuksu küskünlüğünü... Nasılda serttin başkalarına karşı beni savunurken; ve ne kadar yumuşak bir çift kısık gözle kendini ellerimin okşayışına bırakırken Gitmeni asla istemediğim halde buna mecbur olduğunu görmek ve sana bunları söylemeden ''git artık'' demek ''beni ne kadar çabuk unutursan, o kadar çabuk kavuşacaksın mutluluğa'' demek sana nede zor seni görmemek ve belki yıllar sonra karsılaştığımızda bana bir yabancı gibi bakmanı istemek senden... yeni bir sevdayı yasakladığım kalbime söz geçirmek....
CAn YüCEL ..
|

| Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... C.tesi Şub. 21, 2009 6:14 pm | |
| Sen benim gözümde bir hiçsin artık, Nefretim aşkımı aştı bu gece Bugün ki sözlerin söz müydü artık Son sözün sabrımı aştı bu gece
Kolayca bitsin bu diyemedin de Salladın savurdun basiretsizce Hiç mi ders almadın onca gezdik de Yağmurun rahmeti aştı bu gece
Yürümeyen neydi,ilişkimiz mi? Günüm sensiz bomboş deyişimiz mi? Sensiz yaşayamam çelişkimiz mi? Yalanın doğrunu aştı bu gece
Yapılan söylenmez, gelmezmiş dile Allahtan beklenir kul bilmese de Kızgınlığım buna, sebep ise de Sabrım miadını aştı bu gece
Sana son bir sözüm, nasihatım var Aldığım ahlakla bir terbiyem var Seni doğurana ana deyip geçmek var Saygım adabımı tuttu bu gece Gönlümün romanı bitti bu gece Hangisine yansam şimdi gün gece Ömrümden beş yıl gitti bu gece
Sen benim gözümde bir hiçsin artık Nefretim aşkımı aştı bu gece Küfrüm edebimi aştı bu gece!! bedirhan gökçe |
|  | | salih9323
 | Konu: Geri: Beğendiğiniz Şiirler... Perş. Haz. 18, 2009 12:44 pm | |
| |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |